بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ههههههههههه ملوٍخيــة .. ملوٍخيــة .. ملوٍخيــة .. >> أنا مش مجنوٍوٍن ده عنوٍآن طبق مصرٍي مشهورٍ
هههههههههه
الحقيقــة انا بحب أعمل أكلي بنفسي وخصوصـآ لما بكوٍن وحدي في البيت ..> يعني بخرٍب الدنيا
سـآمع صعيدي بيقوٍوٍل >>
هع هع هع هع هع يلآ يـآعمــدة اشرٍح لنــا أذا نطبخ الملوٍخيه لما مراتتنا تغيب عنا
بص بقا ياسيدي في يوٍم فكرت أعمل لملوٍيخة باللحمــة البتلوٍوٍ
لقيت أهم حاجة تحتاجها
1 - ربــع كيلوٍ ملوٍخيـة لفرٍد أو فرٍدين ..>> مش كتيرٍ
2 - فلفــل أخضرٍ وثوٍم .. ده أساسي يـآعوضين (الصعيدي أياه هههه)
3- طمــاطـم ... وده حسب مزآجــك يـآولــه ..ممكن نلغيهم
4 - لحمــة حسب الرغبــة وأي نوٍع ...ووممـكن تكوٍن قرٍدآحي ( كلمة مصرية بمعني بدوٍن لحمــة )) ... فـآهم ياعوٍضين .. : فاهم ياعمدة
ندخل في الجــد بقا يـآولــه .. >> فتـح نفوٍخـك معايـآ
الأول هنسوٍي اللحمــة على النــار ..>> وأكيد هسنويهـآ بمـآء يعني هيبقا فيــه شرٍبــة
تـآني حـآجــة : هندق الثوٍوٍم والطماطم مع شويـة ملـح ( ندعكهـم مع بعض في الألــه المخصصة لذلــك) ودي بقا التوابل وهنضيفها طبعا للشرٍبــة ونتسيبها شويــة على النــار ( حوالي عشرة دقائق )
تـآلــت حـآجــة : نخرٍط الملوٍخيـة مع الفلفل أما يدوٍيا ( والأغلب في الريف) أو أليــا عن طريق الكبــه ( أله للتخريــط)
رابع حاجة : هنضيف الملوٍخيــة المخروٍطــة مع الشربــة المتبلــة وننتظر دقيقــة أو أتنين ..
ملوٍحظــة سـت بيـت شطرٍرٍة
أوعي تنسي ترفعي غطاء الأنيــة أثناء غليان الملوٍخيــة حتى لاتسقطــ هههههههههه مرآت عوضين بتقوٍل كده
شوٍفوآ بقا الملوٍخيــة بالصورٍرٍ
أتفرٍجوا على الألــة اليدويـة في الريف المصرٍي >> ولي الفخرٍ نخرط بها